Bericht versturen
aboutus
lopende band

Onze installaties die gevormde die pulpproducten vervaardigen door verschillend proces 2 worden gevormd.

 

 

Nat-persproces:

 

Het nat-persproces (ook als „Thermoformed wordt bekend“) integreert zich het vormen en het drogen het proces in één vorm, geen oven het genezen is die nodig. Dit proces veroorzaakt hoogte - kwaliteits thin-walled punten (van 0.6~1.3mm), met goede dimensionale nauwkeurigheid, en vlotte, stijve oppervlakten. Het resultaat lijkt op de verschijning van thermoformed plastic punten. De grondstof is maagdelijke de installatievezel van 100% zoals bagasse/suikerriet, bamboe.

 

Wij hebben 6 automatische lijnen, 52 die machine, 128 hete pers, 38 in orde makende machine, 3 dwars cuting machine, 3 v-Groevende machine, 1 deklaaglijn, en verpulverend systeem 6 vormen die bekwaam om max.10-ton van product per dag te maken.

 

 

 

Droog-drukt Proces:

 

Droog het gedrukte punten vervaardigde gebruiken vormt vorm en overdrachtvorm dan strekt de in de oven gedroogde of natuurlijke wind zich en na gedrukte, typische muurdikte van 1.5mm uit tot 3.0mm. De oppervlakte in contact met de vorm is vrij vlot maar niet zo vlot zoals thermoformed type, terwijl de overkant ruw is. De grondstof is typisch OCC (Oude Golfcontainer). Zij worden gewoonlijk gebruikt als steun verpakking, industriële verpakking. De vorm en het product kosten veel goedkoper dan nat dringend proces.

 

Het volledige verwezenlijkingsproces gebruikt minmumhoeveelheden energie. Wij bouwden 8 lagen omheinend systeem dat rond onze gehele fabriek en drogende faciliteit gaat helpen de producten met natuurlijke wind drogen en de kans voor het product minimaliseren dat tijdens het het drogen proces moet worden misvormd. Dagelijkse capaciteits max. 40 ton producten.

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 0

 

 

Het volledige proces gebruikt recyclingsafvalwater.

 

Het water is één van het belangrijkste element om gevormde pulpproducten te maken. Er is ton rioleringswater van productie is elke dag output, wordt al rioleringswater aan een biologisch waterzuiveringsinstallatiesysteem gebruik maakt van bacteriën en ander micro-organisme betreden om verontreinigende stoffen te verwijderen en behandeld water te produceren dat voor versie in productie voor hergebruik, nul afval genoeg veilig is.

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 1

Afvalwaterzuiveringsinstallatie

 

 

Productieproces

 

1. Pulpvoorbereiding

 

Zet de grondstof in de verbrijzelaar met water en mengde zich tot de gewenste pulpconsistentie is bereikt. De additieven, zoals AKD worden geïntroduceerd om de vereiste functies te veroorzaken, gebruikte algemeen ook in de papierfabricageindustrie.

 

2. Het vormen zich

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 2

De pulp door pijp komt van het vormen van machine omgezet in gewenste vorm aan nadat het vacuüm gevormd op de douane-ontworpen vormen is. Het aanvankelijke deel is klaar wat nat en zacht is.

 

3. Thermoforming

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 3 

Het natte deel wordt verplaatst naar een verwarmde vorm om zorgvuldig droog te zijn. De oppervlakte wordt vrij vlot en de goede dimensionale nauwkeurigheid wordt bereikt.

  

 

4. Het testen

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 4

Onze QC zal willekeurig controlerend het gewicht van de delen, grootte, verschijning, sterkte, specifieke prestaties (zoals waterdicht, stofdicht). Zodra het probleem in dit stadium wordt opgericht, directe actie zal voeren aan te passen en te bevestigen.

 

 

5. Het in orde maken

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 5 

Als de schone rand op gebeëindigd deel wordt vereist, zal het tranferred aan het in orde maken van machine zijn. Alle schroot of verworpen delen zijn teruggekeerd naar het pulpmengsel en opnieuw gebruikt. Nul afval.

 

 

6. 100% inspectie

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 6

Het gebeëindigde die deel is definitief 100% voor kwaliteit wordt geïnspecteerd door goed - opgeleide arbeiders. Onze definitieve QC zal controlerend door willekeurig in laatste stadium, als AQL geen pas moeten volledig opnieuw controlerend tot geen om het even welke kwestie is, zorgen wij met juiste kwaliteit ervoor alvorens op te slaan.

  

 

7. Verpakking & Pakhuis

 

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 7

Normaal inpakkend met inbegrip van polyzak en verschepende doos, tenzij de specifieke verpakkingsmethode, zoals het palletiseren, of slechts pak in listzak zonder doos voor kosten en ruimtebesparing, dan opslag in het pakhuis wordt vereist en op levering wacht.

 

 

Binnenshuis Hulpmiddel Productie

 

Wij stellen een hulpmiddelwinkel in werking handhaven binnenshuis hulpmiddel makend mogelijkheden in de industrie sinds 1994. Wij verstrekken wereldwijd hulpmiddelen en technische ondersteuning aan evenals bouwen hulpmiddel voor ons exclusief gebruik. Ons team wordt volledig bemand door hoogst deskundige vaklieden met een sterke de industriereputatie. Wij gebruiken 3D scanner om de hulpmiddelen regelmatig te meten wat ons toelaat om uw delen met grote precisie te vervaardigen geen kwestie hoe eenvoudig of complex uw deelontwerpen kunnen zijn.

 

 

 

Hoe de hulpmiddelen worden gemaakt

 

1. CNC het machinaal bewerken

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 8

 

2. 3D aftasten (ben normaal op thermoformhulpmiddel) van toepassing

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 9

 

3. Het boren (door handboek of de machine van de 5 asboring)

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 10 Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 11

 

4. Het inschakelen

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 12 Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 13

 

5. Het lichte oppoetsen

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 14

 

6. Het assembleren

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 15 

 

Wij creëren ponsenmachine met hoge precisiehulpmiddelen voor ons exclusief gebruik.

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R & D

Ons in-house R&D-team met mogelijkheden om aangepaste verpakkingen te ontwikkelen.We kunnen u net zo snel innovatieve engineering- en ontwerpoplossingen bieden als iedereen in de branche.

 

Een gegoten pulpproject zou doorgaans als volgt verlopen:

 

Stap 1: Beoordeling & Analyse

 

We kunnen ontwerpen op basis van uw verstrekte monsters en specifieke vereisten, of als u een 3D-ontwerp beschikbaar heeft, zullen onze ingenieurs de haalbaarheid controleren en u vervolgens oplossingen bieden.

 

Stap 2: Ontwerpafronding

 

We bieden DFM als dat nodig is, zodra DFM is afgerond en we naar de ontwerp- en fabricagefase van het gereedschap gaan.

 

Stap 3: Prototype & Test

 

Het wordt aanbevolen om eerst een prototype-tool te gebruiken in het geval van wijziging, waardoor schimmel onbruikbaar wordt, in dit stadium kan de klant een kleine verandering nodig hebben.Zodra het monster is bevestigd, gaat u naar de massaproductietool.

 

Stap 4: Productiegereedschap

 

WINNER PULP in-house tooling shop wordt volledig bemand door hoogopgeleide vakmensen.Met behulp van geavanceerde vormtechnologie en 3D-scanner om nauwkeurigheid en kwaliteit te garanderen.

 

 

Winner Pulp Holdings Limited fabriek productielijn 0

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens